Welke energiebesparende maatregelen zijn mogelijk

Energielabel

Sinds enige tijd is een energielabel verplicht bij de verhuur of verkoop van een huis. Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw huis is. Aan de hand van het label wordt duidelijk welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. De labelklassen lopen van A t/m G. Een woning met een A-label is het energiezuinigst en een woning met een G-label is het minst energiezuinig. Het label geeft ook een overzicht van woningkenmerken, zoals het woningtype, isolatie, beglazing en verwarming.

Bij de opname van een energielabel wordt er gekeken naar ruim 300 punten op basis waarvan het uiteindelijke label tot stand komt. Een aantal van deze punten is natuurlijk zeer duidelijk zichtbaar zoals beglazing, cv ketel, zonnepanelen, enz. Echter niet alles is zichtbaar zoals bijvoorbeeld isolatie van vloer, dak en gevels. Als deze isolatie niet zichtbaar is, dan wordt er uitgegaan van ‘standaard waarden’ waardoor het label ongunstiger kan uitvallen. Het is dus van belang dat er bewijsmateriaal is van bijvoorbeeld isolatie zodat het pand het label krijgt wat het verdiend. Om u goed voor te bereiden op de komst van de epa-adviseur vindt u hier een pdf met informatie. 

Formulier bezoek epa-adviseur Onze tarieven

De tarieven voor EPA labels zijn alleen van toepassing wanneer een meetrapport aangeleverd is. Zonder fysieke aanlevering van het meetrapport, rekenen wij €25,- extra.

Home Energielabel